dijous, 5 de novembre de 2015

La Càtedra Dow/URV de Desenvolupament Sostenible present al XXIV Congrés de l'AGE

Análisis espacial y representación geográfica: innovación y aplicación” era el títol del XXIV Congrés de l’Associació de Geògrafs Espanyols (AGE) que es va celebrar a Saragossa els dies 28, 29 i 30 d’octubre de 2015, on el Director de la Càtedra Dow/URV de Desenvolupament Sostenible el professor Òscar Saladié juntament amb el tècnic de la càtedra Ruben Cabistany, van poder presentar la comunicació La sostenibilidad de los municipios de la provincia de Tarragona enbase a la generación per cápita y la recogida selectiva de los residuosdomésticos y assimilables”, en format de pòster


La comunicació es va presentar dintre la temàtica d’ordenació i gestió del territori, on l’objectiu principal era exposar als congressistes quina metodologia es va utilitzar i aplicar per conèixer el grau de sostenibilitat dels 183 municipis que formen la província de Tarragona, a través de la implementació d’un indicador. 


Durant la sessió de la presentació del pòster es van poder donar les explicacions oportunes als interessats i fer un intercanvi d’opinions sobre la pròpia temàtica. 

Tot seguit es va realitzar la sessió de debat de la línia temàtica d’ordenació i gestió del territori de les més de 40 comunicacions que es van presentar, tan en format pòster com en format de comunicació oral. Finalment es van realitzar diferents tallers tècnics i divulgatius relacionats amb les temàtiques del congrés. 

  
La jornada va finalitzar amb una visita guiada pel centre monumental de Saragossa.
El segon dia del congrés és va poder assistir a la Sortida de Camp: “ Condiciones ambientales y desarrollo rural en el semiárido de los Monegros” o es va poder conèixer les condicions ambientals dels paisatges de la comarca de los Monegros i visitar diferents experiències de desenvolupament rural de la zona. 

Per finalitzar el congrés l’últim dia es va assistir a les presentacions orals i en format pòster de les temàtiques 4 ensenyament i  aprenentatge de la Geografia, la 5 el medi natural i la 6 activitats econòmiques i societat.

  
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada