dimecres, 4 de març del 2015

“Ethica, el joc de les finances ètiques” present a l’IES Jaume I de Salou


El passat dia 24 de febrer de 2015 es va realitzar el taller “Ethica: el joc de les finances ètiques” a l’IES Jaume I de Salou, organitzat per la Càtedra Dow/URV de Desenvolupament Sostenible i coordinat pel seu director el Dr. Òscar Saladié i el tècnic de suport el Sr. Toni Calero. 



El taller va comptar amb la presència de 25 alumnes de Geografia i Economia de 2n de batxillerat i alguns alumnes de GAD 2, acompanyats pel seu professorat. Els alumnes van poder jugar a un joc de taula didàctic on es van poder familiaritzar amb quins poden ser els impactes socials i ambientals que les activitats bancàries, les inversions i els negocis poder produir diàriament. 

S’estableixen dos rols per separat, per una banda les famílies i per una altra els bancs, tots dos elements principals en el transcurs del joc. L’objectiu per part de les famílies i bancs passa per poder obtenir beneficis econòmics dintre una sostenibilitat a nivell social i mediambiental. Sempre s'ha de tenir present que en qualsevol decisió que es prengui, aquesta pot tenir un impacte de possibles factors externs que puguin afectar l’economia de les famílies i els seus estalvis i els negocis i inversions de les entitats bancàries. 

Així doncs els alumnes van prendre consciència que les decisions que es prenen en relació la gestió dels diners, ha de ser una decisió responsable i ètica, pensant amb els possibles afectes que aquestes poden tenir a escala econòmica, social i ambiental. 



Des de la Càtedra Dow/URV de Desenvolupament Sostenible s'agraeix la participació dels alumnes i professorat de l'IES Jaume I de Salou dins del taller “Ethica: el joc de les finances ètiques”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada